مدرسه و پایگاه های علمی
مدرسه مجازی مهدویت
بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان مازندران ترویج و تعمیق فرهنگ مهدویت هدف ما است . هم‌اکنون 40 نفر با این مجموعه مرتبط هستند.

شب های انتظار رمضان

شب های انتظار رمضان ماهی که آن چنان باران رحمت الهی می بارد
شب های انتظار رمضان ماهی که آن چنان باران رحمت الهی می بارد که اگر کسی خود را در معرض آن قرار داد برای همیشه مسافر بهشت برین خواهد شد. آری ،رمضان یک کلاس تربیت است که منزل به منزل سالکان را تا به عید فطر- عید بازگشت به فطرت است -میرساند زیرا روزه داران با ارتباط های پی در پی با خداوند و استغفار از گناهان به تصفیه روح همت گماشتند و از آلودگی ظاهری و باطنی خود را پاک نموده و به فطرت واقعی برمی‌گردند. هرچند این ماه تمام روزها و شب هایش برای اهل معنی اهمیت خاصی دارد اما فرصت ویژه ای هم در این ماه قرار دارد مثل لیالی قدر و شب ها و روزهای جمعه این ماه است
مرحوم علامه طباطبایی در ذیلسوره بقره آیه 186 می فرماید: در این آیه برای تحقق اصل دعا دو شرط مطرح است: 1. این که دا تنها با زبان نباشد بلکه نیاز واقعی فرد و با همه وجود باشد2. از خداوند متعال باشد نه این که به زبان از خدا بخواهد ولی در قلب بر اسباب دیگری داشته باشد1 .
شب جمعه اختصاص به قطب عالم امکان دارد ؛اگر ماه رمضان بهار قرآن است این بهار وقتی کامل می‌شود که در کنار شریک قرآن قرار گیرد ؛آن شریکی که ربیع الانام است .
از این جهت در کنار قرائت قرآن هم، بهار دعا کردن است خاصه برای فرج آن حضرت اما اینجا به دو نکته اشاره می کنیم .
نکته اول :چرا وقتی صحبت از دعا می گوییم برای فرج آن حضرت دعا کنیم؟
در روایت هم داریم« اکثرو الدعاء بتعجیل الفرج فان فی ذلک فرجکم 2 بسیار دعا کنید برای تعجیل فرج که فرج شما در آن است یعنی فرج او فرج و گشایش همه شیعیان را در پی خواهد داشت. مشکل آنجاست که ما نه آن حضرت را شناختیم ونه خودمان را ؛حتی اگر به مکان های منتسب به آن حضرت می رویم یا در شب های حساس دعا می کنیم اول خودمان وحوائجمان را در نظر می‌گیریم و بعد دعا برای حضرت .در حالی که آنها که خود و مولای خود را شناختند همیشه به دنبال دعا برای حوائج حضرت بودند.در شبهای نورانی ماه مبارک رمضان اگر متوجه حضور آن حضرت باشیم و با یاد آن حضرت تمام لحظات زندگی مان را رنگ و بوی مهدوی بدهیم به بلوغ دیگری خواهیم رسید حتی افراد آلوده زمانی که در حضور امام قرار می گرفتند چه حالی پیدا میکردند نکته دوم: همان طور که باید در هر حال یاد آن حضرت باشیم و در دعاها او را بر خود مقدّم داریم باید دائم مراقب خود باشیم که از آن حضرت جدا نشویم و دعا کنیم خداوند ما را از این کشتی نجات خارج نکند.در آخر زیارت جامعه کبیر که امام زمان تلاوت آن را سفارش نموده اند این دعای قرآن آمده است « ربنا لاتزغ قلوبنا بعد اذ هدیتنا وهب لنا من لدنک رحمه انک انت الوهاب3 خدایا دل های ما را از حق برمگردان بعد از آن که ما را هدایت نموی و از جانب خودت به ما رحمتی ببخش همانا تو بسیار بخشنده هستی. مظهر این رحمت واسعه الهی وجود امام زمان است به خصوص وقتی روایات آخرالزمان و سختی دینداری در عصر غیبت را میبینیم باید توسل ما به آن دریای رحمت الهی بیشتر باشد. باید مراقب امواجی بودکه بین امام عصر وما فاصله می اندازد تا سرنوشت ما مثل فرزند حضرت نوح نشود که از پدر جدا شد وگفت : بالای کوه میروم تا از سیل در امان باشم؛در همین گفتگو بین نوح وفرزندش موج فاصله شد و اورا غرق کرد.
اگر گفته شد در آخرالزمان زلزله زیاد می شود شاید زلزله معنوی باشد که دنیا پر از این زلزله هاست فساد اخلاقی، اعتقادی، فقر اعتیاد و....
در زلزله طبیعی مرگِ بدن است و آزادی روح، ولی در زلزله معنوی آزادی بدن است و اسارت روح؛ آنجا آوار خاک است اینجا آوار گناه و تباهی همه دست بر دعا برمیداریم: .
نیازمندم و از در مران مرا امشب
چه می شود که شود حاجتی رو امشب
به نیتی که تو را جلوه گر در آن بینم
زلال اشک دلم می دهد جلا امشب
چو شمع بر سر آنم که تا سحر گویم
به یاد تشنه شهیدان کربلا امشب
هر چه لایق دیدار نیستیم ای دوست
نیازمندم و از در مران مرا امشب
اللهم عجل لولیک الفرج
1. المیزان ج 2ص 33
2. بحارالانوار ج 53 ص 181
3. آل عمران آیه 8
برگرفته از کتاب حدیث انتظار 3ویژه ماه مبارک رمضان انتشارات مرکز تخصصی مهدویت
آخرین ویرایش
در 1398/3/6 12:23

مطالب پربازدید را ببینید
و یا به فهرست بازگردید.

بازگشت به ابتدای صفحه

تلفن
نشانی
01133311830
ساری . خیابان انقلاب . کوچه خسرویه . روبروی درب پارکینگ اداره دارائی ،ساختمان موقوفه افراپلی .طبقه اول
پیامک
30001366